POLKASTARTER — platformă descentralizata (DEX) pentru lansare de noi proiecte cripto

Succesul uriaș al proiectelor UNISWAP si COMPOUND se datoreaza atragerii volumelor de miliarde de dolari în piața criptomonedelor, volume atrase în special din zona platformelor descentralizate, au adus adopția soluțiilor financiare descentralizate (DeFi) mai aproape de realitate.

Acest succes a venit la pachet și cu mari provocări, în special cel al scalabilității și al taxelor din ce în ce mai mari ale rețelei Ethereum cât și al performanțelor greoaie ale acesteia, provocând frustrare utilizatorului final.

Cu toții ne dorim tranzacții ieftine, schimburi ultra-rapide și securizate, platforme cu design prietenos și posibilitatea de a cumpăra și transfera asset-uri din și intre rețele diferite de blockchain. Viitorul finanțelor descentralizate nu va fi legat de o singură rețea blockchain iar interoperabilitatea între acestea devine deja obligatorie pentru viitorul DeFi.

Acestea sunt câteva din motivele pentru care platforma Polkastarter a fost creată, ca un pas către adevărata interoperabilitatea a zonei DeFi. O platformă descentralizată (DEX) construită cu scopul de a ajuta proiectele noi în a strânge și obține capital inițial intr-un mediu complet descentralizat și interoperabil, prin așa zisele cross-chain token pools (fonduri de tokeni intra-rețea) si licitații de tokeni.

Cu ajutorul Polkastarter, proiectele descentralizate vor putea obține și schimba capital ieftin și rapid iar utilizatorii vor putea participa la aceste finanțări într-un mediu securizat și conform în care să își foloseasca asseturile ce merg dincolo de standardul curent ERC20 al celor de la Ethereum.

Interoperabilitatea între diferite rețele blockchain este principalul avantaj pe care Polkastarter a mizat. Caracteristica principala a Polkastarter o reprezintă posibilitatea de a face schimburi (swaps) între blockchainuri diferite, prin intermediul ecosistemului Polkadot, care poate asigura o performanță mai mare pentru tranzacții ieftine și rapide în timp ce rămâne conectată la rețeaua Ethereum și la alte rețele blockchain pentru acces la lichiditate.

Alte avantaje ale platformei Polkastarter includ listări nelimitate/nepermisive (permissionless), schimburi de tokeni prin intermediul contractelor inteligente (smart contracts), fonduri private securizate, alerte de preț si whitelisting.

Viitorul este descentralizat și interoperabil iar Polkastarter va oferi aceste avantaje.

Telegram:

--

--

--

Crypto enthusiast and investor

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Pustiu

Pustiu

Crypto enthusiast and investor

More from Medium

Blockchain DevBlog #5 — NFT’s for dummies 101

MileVerse in cooperation with KoreaPay Service Co., Launching Barcode Payment Service.

Pixel Racers Updated Roadmap

Anarchy Chess IO: Burn Programs